Velkommen til Turbulens

Hvad er Turbulens?

Turbulens er et tidsskrift for samtidskritik. Vi er et sted for kritisk samfundstænkning, som stiller skarpt på og diagnosticerer de politiske og systemiske udfordringer, vi står ansigt til ansigt med: klima- og biodiversitetskriser, voksende global ulighed, social undertrykkelse, blandt mange andre. Vi mener, at kritikken trives bedst på tværs af fagligheder for eksempel i litterære analyser, filosofiske teoriudlægninger eller biologiske øjenåbnere. Derfor begrænser vi os ikke til én udtryksform vi holder af den gode artikel, såvel som det nyskabende kunstværk, det spiddende politiske manifest eller noget helt fjerde. Omdrejningspunktet er vores temaer, som vi publicerer to-tre gange årligt om alt fra naturfilosofi og posthumanisme til velfærd og terrorisme, som vi inviterer alle, der har lyst, til at bidrage med. Men vi udgiver også gerne andre aktuelle bidrag, som kan føre den kritiske debat fremad. 

Turbulens blev etableret som digitalt tidsskrift i 2005 og har lige siden udgivet politiske analyser og kritisk viden i alle afskygninger. Tidligere har Turbulens hovedformål været at formidle den viden, som bliver til på universiteterne og andre vidensinstitutioner, til en bredere offentlighed. Det stopper vi ikke med. Men siden 2023 har vi i højere grad udgivet tekster, værker og interviews med et klarere politisk og samfundskritisk anstød, som den akademiske forskning naturligvis også kan være en vigtig del af. 

Turbulens fører derfor i mindre grad tilsyn med grænserne mellem videnskab og politisk overbevisning. I stedet vil vi fremme tekster, som tør undersøge og diskutere samfund, natur og samtid. Her er der også plads til aktivistiske skriv. Derfor læser vi gerne dit langdigt om kødindustriens torturkamre såvel som din idéhistoriske analyse af udviklingen af finanskapitalismen i det globale nord. Eller din anmeldelse af de nyeste feministiske kioskbaskere fra 2023 såvel som din klimaaktivistiske rapport fra kulminen i Nordtyskland. Vi, og forhåbentlig dem derude, er nysgerrige på det hele. 

Har du lyst til at arbejde sammen om en udgivelse, et arrangement eller noget helt andet? Så tøv ikke med at skrive til os på info@turbulens.net. Vi tager gerne en uforpligtende kop kaffe.