Litteraturen og kritikken

Fortløbende brevveksling mellem Peter Laugesen og Marianne Ping Huang.

1.10.2006

Kære Læser,
Hvordan står det til med kvaliteten af den aktuelle kritik? Hvordan bør den bedrives, hvis den på den ene side skal være analyserende, kritisk og fælde værdidomme, og på den anden side skal yde kunstværket retfærdighed, være diskuterende, stå til diskussion og være åben for indvendinger og uenighed? Hvad sker der – og må der ske – med kritikken, når kunsten og litteraturen yder modstand og ikke umiddelbart lader sig kritisere eller kategorisere efter de gængse kriterier – altså når kritikken ikke længere er sikker på sine egne kriterier? Hvornår er kritikken levende, og hvornår er den dræbende?
Her bringes de tre første breve i en løbende brevveksling mellem to af vore paneldeltagere, forfatteren Peter Laugesen og lektoren Marianne Ping Huang. Disse tre breve er altså blot begyndelsen på korrespondancen, der vil løbe over de næste tre måneder, hvor de hver især vil skrive ét brev om måneden.
Disse tre breve er begyndelsen, men blev desværre også enden på korrespondancen, da Marianne blev forhindret i at fortsætte brevvekslingen.

Med venlig hilsen Turbulens.net

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *